Lahůdka pro filmové a hudební fanoušky, němý film Jánošík zrekonstruovaný po 100 letech s živou hudbou.

V Divadle Hybernia se 27. 11. bude konat jedinečná událost! Filmová projekce doprovázená živou hudbou! Jeden z prvních slovenských filmů němé éry Jánošík se vám představí po digitální rekonstrukci se zcela novou hudbou v podání Státního komorního orchestru Žilina a slovenské hudební skupiny Bashavel.

Na prknech Divadla Hybernia ožije příběh legendárního slovenského zbojníka, který “bohatým bral a chudým dával”. Více než po sto letech se dočká obnovené premiéry film Jánošík od slovenského režiséra Jaroslava Siakeľa. V hlavních rolích uvidíte českého herce Theodora Pištěka a slovenskou herečku Máriu Fábryovou.
Projekci na stříbrné plátno doprovodí velkolepým koncertem Státní komorní orchestr Žilina a slovenská hudební skupina Bashavel. To vše pod taktovkou slavného slovenského hudebního skladatele Vladimíra Martinky, autora hudby k filmu Služka či dokumentu o Dežo Hoffmannovi – Fotografu Beatles. Vladimír Martinka se mimo jiné podílel například na projektech Harry Potter, Amundsen či k hudbě pro počítačovou hru Battlefield. Jedná se o unikátní zážitek, který připravilo divadlo Hybernia ve spolupráci se Slovenským institutem v Praze
Po více než sto letech se opět dočká své slavnostní premiéry!

To si rozhodně nesmíte nechat ujít! Vstupenky ZDE.

https://foto.roderik.sk